Ik maak dus keramiek
Met de hand - elk stuk is uniek

Veelgestelde vragen

Maak je al je producten zelf?

Ja, alles maak ik zelf, met de hand. De grotere vazen bouw ik op met de rolletjestechniek. De meeste andere producten bouw ik op met platen die ik met de hand uitrol. Ik heb geen templates of vaste vormen voor de curvy serie, maar snij met de hand vrije vormen uit de kleiplaat en haal de mooiste eruit. Daardoor is elke vorm echt uniek.

Bij het maken van de walvis-spaarpotten gebruik ik voor de basisvorm een zelfgemaakte drukmal. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk de story-highlights op mijn Instagram-pagina.

Hoe voorkom ik krassen op mijn meubilair?

Als je veel schuift met keramiek op bijvoorbeeld hout kan dat krassen veroorzaken. Sommige van mijn producten hebben al beschermdopjes. Als dat niet zo is, kan je er zelf meubelviltjes onder plakken.

Foto van een walvisspaarpot

Mijn kaars is net te dik/dun voor de kandelaar, wat kan ik doen?

Elke kandelaar is dus handgemaakt en misschien net niet perfect op maat voor je kaars.

Te dik? Doop de onderkant van de kaars eventjes in heet water zodat hij zacht wordt en knijp hem met je vingers wat samen om hem smaller te maken.

Te dun? Laat een klein beetje vloeibare was van de kaars in de kandelaar lopen, druk de kaars erin voordat de was stolt en houdt 20 seconden vast.

Zorg dat de kaars altijd recht en stabiel in de kandelaar staat; dat is niet alleen veiliger, maar ook beter voor de vlam.

Hoe haal ik kaarsvet van mijn kandelaar af?

Doop de kandelaar een paar seconden in een bakje met heet water en veeg het zacht geworden kaarsvet er met een keukenpapiertje vanaf.

Is alles 100% waterdicht?

Nee. Het water zal niet zomaar uit je vaasje of potje lopen, maar er kan wel wat vocht in het product trekken waardoor het zelf weer wat vocht af kan geven. Bescherm daarom het oppervlak waar je het product op zet met een schoteltje of onderzetter als deze niet goed tegen vocht kan. De Zeepschaaltjes Curvy hebben al plastic beschermdopjes op de pootjes om dit tegen te gaan. Deze zou je ook onder je plantenpotje of vaas kunnen plakken.

Kan ik de producten buiten zetten?

Bij goed weer wel, maar niet permanent. Vooral als het gaat vriezen bestaat de kans dat het vocht in het werk uitzet en het product barst.

Waar kan ik jouw producten kopen?

Op dit moment is een deel van mijn werk te koop bij VANDEMAKER in Tilburg, zowel in de winkel als online. Ook sta ik regelmatig op markten. Kijk voor een overzicht op de pagina mijn werk.

Interesse in één van mijn andere producten? Neem dan contact met me op.