Ik maak dus keramiek
Met de hand - elk stuk is uniek

Over mij

Foto van Marga
Foto van Marga

Hoi! Ik ben Marga Dusseljee en ik maak dus keramiek. Mijn werk bestaat op dit moment voornamelijk uit woondecoratie van aardewerk, zoals plantenpotjes, kandelaartjes en walvis-spaarpotten. Ik maak alles met de hand. Dat is veel werk, maar zo krijgt elk stuk écht aandacht en een eigen karakter.

Ik maak mijn werk in het atelier waar ik in 2021 mijn eerste cursussen handvormen volgde - Atelier Zandt en Klei in Tilburg. Ik begon in 2022 met DUS keramiek om eigen werk te kunnen maken en verkopen.

Daarnaast volg ik met veel plezier de opleiding Keramiek bij Academie Arendonk in België waar ik meer leer over de materialen en technieken, maar waar ik vooral ook uitgedaagd word in het ontwerpproces.

Maar maken is niet nieuw voor mij

Als banketbakker heb ik tien jaar lang met mijn handen gewerkt en elke dag mooie (en lekkere!) producten gemaakt. Snoepen is geen goed idee met klei, maar veel van de technieken en vooral het gevoel van iets kwetsbaars proberen te bewerken met je handen zijn erg vergelijkbaar.

In 2017 voltooide ik mijn opleiding als grafisch vormgever en ben ik van beroep gewisseld. Alhoewel ik veel van het werk heel leuk vond, miste ik het werken met mijn handen en na vijf jaar besloot ik ermee te stoppen.

Waar gaat dat heen?

Voorlopig ligt mijn focus vooral op leren en alles kunnen uitproberen en ik hoop me in de toekomst steeds meer te specialiseren in de richting waarin ik me het meest thuis voel.

Het is heel fijn om dat wat ik al geleerd heb te kunnen toepassen in het maken van werk dat ik kan verkopen en waar ik mensen blij mee kan maken. Want het mooiste van iets maken is het delen ervan met anderen.